Nieuwsarchief

VOM

In de parochie zijn vier groepen voor Vrede, Ontwikkeling en Missie actief, één voor iedere locatie. Deze groepen werken al jarenlang nauw met elkaar samen. Zo wordt ieder jaar gezamenlijk een viering voorbereid voor de Vredesweek. De eerste collecte in de vier locaties is in dat weekend bestemd voor IKV-Pax Christi.

Ook bereiden de groepen gezamenlijk de Vastenactie voor en wordt er een viering voorbereid voor het eerste weekend van de Veertigdagentijd, waarbij de eerste collecte dan voor de Vastenactie bestemd is. In de locaties van Barger-Compascuum en Emmer-Compascuum wordt jaarlijks tijdens de Veertigdagentijd ook een Vastenmaaltijd georganiseerd. Een maaltijd met bezinnende elementen, en gerechten uit het land waarvoor het betreffende jaar actie gevoerd wordt. De opbrengst van de Vastenmaaltijden is steeds bestemd voor de Vastenactie.

De VOM-groepen waarderen het zeer dat de basisscholen in de parochies elk jaar weer bereid zijn mee te doen met het project van de Vastenactie. Ieder jaar is er weer een mooie opbrengst die bij elkaar gebracht wordt door de kinderen.

De verschillende locaties kennen plaatselijk ook nog verschillende acties. Zo wordt ieder jaar kleding ingezameld voor Sam’s kledingactie, waarvan de opbrengst bestemd is voor Mensen in Nood.

De VOM-groep in Klazienaveen organiseert samen met de scholen jaarlijks een schoenendoosactie.

Agenda
 • wo
  29
  mrt
  2023

  Ouderenviering

  14.00 uurZwartemeer

  Pastor Mielnik

 • di
  04
  apr
  2023

  Ouderenviering

  14.00 uurEmmer Compascuum parochiehuis

  Pastor Mielnik

 • wo
  05
  apr
  2023

  Ouderenviering

  14.30 uurDillehof - Klazienaveen

  Pastor Mielnik