Nieuwsarchief

Het parochiebestuur is blij dat de corona maartregelen zijn versoepeld. In onze parochie zijn de vieringen geen oorzaak geweest van een besmettingshaard. Dank daarvoor aan alle parochianen.


 De anderhalve meter afstandsregel is bij kerkbezoek afgeschaft.
 Tijdens de viering moet er voldoende geventileerd worden.
 Vooraf opgeven en registeren is niet meer nodig.
 De parochianen wordt uitdrukkelijk gevraagd om rekening met elkaar te houden zowel bij het kiezen van een plaats als bij het lopen door de kerk.
 De dringende vraag om verantwoordelijkheid te nemen en thuis te blijven met klachten die kunnen wijzen op corona blijft gehandhaafd.
 Bezoekers van vieringen hoeven geen coronatoegangsbewijs te laten zien.
 Volkszang is weer toegestaan.
 Ook koren mogen weer in volledige samenstelling zingen.
 De communie kan ook weer met de (vooraf gereinigde) hand worden uitgereikt.
Bij de uitreiking van de communie blijft het hoestscherm gehandhaafd. De
tongcommunie wordt nog niet toegestaan. Voor gelovigen die niet op de hand de communie willen ontvangen blijft de bestaande oplossing van kracht, namelijk het gebruik van een eigen corporale.
 Als door meerdere voorgangers communie uitgereikt wordt, kan door de
voorganger een mondkapje gebruikt worden.
 De collecte gebeurt onder de offerande met de collecte stok of op het eind van de viering in de mandjes achter in de kerk.
 Na afloop van de viering kan koffiedrinken in het parochiezaaltje weer zonder de anderhalve meter in acht te nemen.

Onze bisschop roept bedienaren, vrijwilligers en andere gelovigen op zich te laten vaccineren. De bisschop wil dit niet afdwingen of eisen, maar zoals paus Franciscus een dringende oproep doen. De paus heeft gezegd: “Vaccineren is een daad van liefde, voor jezelf, voor onze families en voor alle volkeren”.
Onze bisschop is dankbaar dat er zo weer meer ruimte komt voor het samen vieren en zingen. Ook is er dankbaarheid voor het feit dat met de inzet van het protocol er tot nu toe in de liturgie geen besmettingshaarden zijn geweest. De bisschoppen bidden dat dit zo blijft en dat de gelovigen, die van harte welkom zijn bij de vieringen, hierbij zorg en voorzichtigheid naar hun naasten blijven betrachten.

Agenda
 • wo
  06
  jul
  2022

  Ouderenviering

  14.30 uurDillehof - Klazienaveen
 • di
  19
  jul
  2022

  Ouderenviering

  14.00 uurKlazienaveen