Nieuwsarchief

Beste parochianen,

Met groot verdriet in ons hart hebben we moeten vernemen dat de weekendvieringen tot en met 13 april niet bijgewoond mogen worden. Palmzondag, Goede Week en Pasen het absolute hoogtepunt in het kerkelijk jaar kunnen we als gemeenschap niet met elkaar vieren. Een verschrikkelijke maatregel die helaas wel nodig lijkt te zijn.

Om u toch nabij te zijn is het volgende geregeld:

  • Pastores nemen u mee in gebed.
  • Ziekenzalvingen gaan vooralsnog gewoon door. 
  • Uitvaarten zullen in een kleine kring plaatsvinden, volgens een aangepaste liturgie.
  • De weekendvieringen vervallen, maar op de tijd dat er een viering gepland was is de kerk gedurende een half uur open voor gebed en meditatie. Zondag 29 maart is de Willehaduskerk geopend van 9.15 tot 9.45 uur i.v.m. de opnames. Tijdens de opnames vanaf 10 uur is de kerk gesloten.
  • Op elke locatie is een door-de-weekse viering om 19.00 uur. Op dinsdag in Barger Compascuum en Zwartemeer; op woensdag Emmer Compascuum en donderdag Klazienaveen. De weekendmisintenties worden dan gelezen.

Er zal een uitzending zijn op zondag 22 maart, zondag 29 maart, zondag 5 april, vrijdag 10 april (Goede Vrijdag) om 15.00 uur voor de Kruisweg en om 20.30 uur voor de Kruishulde en op zondag 12 april (Eerste Paasdag). Op de zondagen zijn de uitzendingen om 10.00 uur.

  • Met Palmpasen zullen zoals gebruikelijk de palmtakken gezegend worden. U kunt ze diezelfde zondag in uw eigen kerk ophalen tussen 12.00 en 15.00 uur.
  • Als u bloemen wilt brengen voor de Kruishulde kunt u dat doen op Goede Vrijdag tussen 16.00 en 18.00 uur in de Willehaduskerk.
  • We kunnen al deze weken geen collectes houden, maar misschien wilt u ons toch blijven steunen. Dat kan door een gift over te maken. Het rekeningnummer van uw locatie vindt u in dit Klaverblad. Hiermee kunnen we dan deze extra kosten betalen.
  • Denkt u er aan dat u altijd afstand houdt van uw mede-parochianen?
  • Houdt u onze website in de gaten? Daar vindt u zo nodig de aanpassingen die wij moeten nemen i.v.m. het Coronavirus. 

We hopen dat u zich door deze maatregelen verbonden blijft voelen met elkaar en met God. Laten we samen bidden voor Gods steun in deze moeilijke tijd.

Uitzendschema

Datum Activiteit Tijd
22 mrt Eucharistieviering 4de zondag 40 dagentijd 10.00 uur
29 mrt Eucharistieviering 5de zondag 40dagentijd  10.00 uur
5 apr Palmpasen 10.00 uur
  Takjes ophalen op eigen locatie 12 tot 15.00 uur
10 apr Kruisweg 15.00 uur
  Bloemen brengen in Willehaduskerk 16 tot 18.00 uur
  Kruishulde 20.30 uur
12 apr Eerste Paasdag 10.00 uur

Pastoor Okonek

Pastor Karol

Parochiebestuur