Nieuwsarchief

Al sinds vele jaren is het in een begrip dat op Tweede Pinksterdag een processie wordt gehouden naar Maria Hertogin van Drenthe. Ieder jaar komen daar honderden bedevaartgangers op af. Dit jaar is er geen openbare viering vanwege de huidige situatie.

Maar er is Tweede Pinksterdag 1 juni om 15.00 uur wél een livestream van het Marialof en kleine processie in de St. Willehaduskerk te Emmer Compascuum. Bisschop van den Hout zal samen met meerdere pastores voorgaan in deze viering.Iedereen kan deze viering meevieren via livestream. U kunt de livestream uitzending vinden op YouTube 

‘Parochie Maria Hertogin van Drenthe’  https://www.youtube.com/channel/UC_jkcVd-5UBQCYevK01mFEQ

Centraal staat de uitstelling van het Allerheiligste in de sfeervolle St. Willehaduskerk, omlijst met Nederlandse gezangen( waaronder veel Marialiedjes) een Schriftlezingen, een preek en voorbeden. Aansluitend is er een kleine processie naar buiten, naar de kapel van Maria Hertogin van Drenthe. In deze uitbundig bloeiende – en door de coronacrisis tegelijk schrale – periode, vragen wij de Moeder van de Heer om haar voorspraak. Voor zieken en verzorgers, voor kinderen en hun ouders, voor onze geliefden die we nu niet in de armen kunnen sluiten, en natuurlijk voor onszelf.

Weet u welkom in onze virtuele kerk!