Nieuwsarchief

Onze parochie heeft een viertal begraafplaatsen, namelijk:

  • St. Joseph in Barger Compascuum;
  • St. Willehadus in Emmer Compascuum;
  • H. Henricus in Klazienaveen;
  • H. Antonius van Padua in Zwartemeer.
    Het is de taak van de parochie om precies te weten wie er begraven ligt op onze begraafplaatsen en ook wie rechthebbende is van elk graf. Veel mensen denken dat wij dat al weten, maar we vragen aan een ieder, die rechthebbende is en geen grafakte heeft van de parochie Maria, Hertogin van Drenthe om contact met ons op te nemen.
    Aan het verstrekken van een grafakte zijn geen kosten verbonden. Alleen als het grafrecht is verlopen, vragen wij u of u het grafrecht wil verlengen of dat het graf geruimd mag worden. Aan het verlengen van het grafrecht zijn wel kosten verbonden.
    In april willen we de rechthebbenden van graven in Emmer Compascuum de kans geven dit persoonlijk aan ons door te geven. Dit kunt u doen op woensdagavond tussen 19.00 en 20.00 uur (aansluitend op de door de weekse viering). U kunt ons dan vinden in het parochiehuis, waar we voorzieningen hebben getroffen zodat u Coronaproof kunt komen. Als u liever een afspraak maakt, kan dat via de parochietelefoon. We hopen velen van u hier te treffen, zodat we ook de rechthebbenden van Emmer Compascuum in beeld krijgen.