Nieuwsarchief

De catechese en het opgeven van kinderen voor de Eerste Heilige Communie is in onze parochies verschillend georganiseerd.

In Barger-Compascuum en Emmer-Compascuum worden ouders van kinderen die in aanmerking komen voor de Eerste Heilige Communie aangeschreven door de parochie. Ze kunnen dan hun kinderen opgeven. De catechese word door pastoor De Zwart gegeven in samenwerking met vrijwilligers. Voor de ouders worden ook ouderavonden georganiseerd waarbij uw aanwezigheid verwacht wordt.

In Zwartemeer worden de ouders van kinderen van groep 4 via school (De Banier) benaderd, waarna ze kunnen aangeven of ze hun kinderen voor de Eerste Heilige Communie-catechese willen opgeven. De kinderen volgen de catechese op school onder lesuren. Deze wordt verzorgd door pastoor De Zwart en een van de leerkrachten samen. De ouderavonden worden door de parochie georganiseerd. Wanneer u tot de parochie Zwartemeer hoort en uw kind gaat niet naar de Banier en u wilt uw kind wel opgeven voor de Eerste Heilige Communie, kunt u het beste contact opnemen met pastoor De Zwart.

In Klazienaveen verschijnt er een oproep in het parochieblad aan ouders die hun kinderen op willen geven voor de Eerste Heilige Communie. Hiervoor is een antwoordstrook ingevoegd. Deze oproep verschijnt meestal in november of december. En de catechese begint meestal in het begin van het nieuwe jaar. De catechese wordt verzorgd door vrijwilligers van de parochie in samenwerking met pastoor De Zwart, en ook hier worden ouderavonden georganiseerd. Indien u de oproep in het parochieblad gemist zou hebben, kunt u zich het beste wenden tot het parochiebureau.

Agenda
 • wo
  12
  dec
  2018

  Ouderenviering

  14.00 uurZwartemeer
 • do
  13
  dec
  2018

  Ouderenviering

  14.00 uurBarger Compascuum
 • zo
  16
  dec
  2018

  Koffiedrinken na viering

  Barger Compascuum